Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lecție publică cu participarea studenților de la Academia Militară ”Alexandru cel Bun”

Lecție publică cu participarea studenților de la Academia Militară ”Alexandru cel Bun”

  imprimare
19.12.2017   1968 Accesări  

Lecția publică desfășurată la 15 decembrie 2017, în contextul implementării Programului de informare a populației despre riscurile și consecințele traficului de ființe umane, a captivat studenții Academiei Militare "Alexandru cel Bun" asupra tendințelor și evoluției fenomenului traficului de persoane în Republica Moldova.

Astfel, reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane și Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, au comunicat tinerilor informații despre traficul de persoane, riscurile și consecințele acestei crime, instrumentele de prevenire, instituțiile cu atribuții în domeniu, etc.  

În discursul vorbitorilor a fost accentuată importanța prevenirii fenomenului, în special necesitatea responsabilizării în navigarea și acceptarea prieteniilor pe rețelele de socializare, precum și apelarea în caz de necesitate a serviciilor specializate de asistență.

Amintim că programul sus-menționat a demarat în luna martie a anului curent și reprezintă o oportunitate pentru tineri de a cunoaște multiple aspecte în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md