Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Masa rotundă cu genericul "Copiii în situații de stradă în Republica Moldova: practici și provocări"

Masa rotundă cu genericul "Copiii în situații de stradă în Republica Moldova: practici și provocări"

  imprimare
28.02.2018   1267 Accesări  

Marți, 27 februarie 2018, a avut loc masa rotundă cu genericul "Copiii în situații de stradă în Republica Moldova: practici și provocări", organizată de către Fundația "Terre des hommes".

În cadrul evenimentului a fost prezentat Studiul calitativ "Copiii în situații de stradă în Republica Moldova", realizat cu scopul cunoașterii și înțelegerii mai bine a naturii și evoluțiilor fenomenului  copiilor în situație de stradă, pentru a identifica mecanismele de prevenire și mecanismele optime pentru protecția acestor copii. Studiul conține analiza fenomenului copiilor în situații de stradă din țară, profilul acestor copii, descrierea factorilor ce determină fenomenul din perspectivă individuală, familială, socială, precum și recomandări corespunzătoare.  

Reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, Secretariatului permanent al CN CTFU, Oficiului Avocatului Popurului, Miunisterului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratului Național al Poliției, Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, UNICEF Moldova și alți specialiști cu competențe în domeniu, paricipanți la masa rotundă, au fost antrenați în discuții active referitor la practicile și provocările privind protecția copiilor în stradă. 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md