Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lecție publică cu elevii Școlii profesionale nr. 10 din municipiul Chișinău

Lecție publică cu elevii Școlii profesionale nr. 10 din municipiul Chișinău

  imprimare
04.04.2018   1029 Accesări  

Două clase de-a IX-a din Școala profesională nr. 10 au participat pe data de 3 aprilie curent la lecția publică organizată în scopul prevenirii traficului de ființe umane.

Administrația acestei instituții de învățământ, precum și Misiunea OIM în Moldova au fost receptive la inițiativa Secretariatului permanent al CN CTFU de a realiza acest eveniment public, acordând suportul necesar desfășurării activității.  

Centrul pentru combaterea traficului de persoane, și de această dată, ne-a fost alături, împărtășind elevilor vasta experiență în acest domeniu.

În discursul său, conducătorul acestei instituții, a accentuat  momentele care ar trebui să pună în gardă și nemijlocit a prezentat un set de recomandări pentru a evita careva situații neplăcute în cazul în care li se va propune un loc de muncă peste hotarele țării.

Întru susținerea celor expuse de către reprezentantul organelor de poliție referitor la riscurile migrației ilegale și traficului de ființe umane, Centrul Internațional "La Strada" a adus spre atenția tinerilor informații despre fenomenul migrației de muncă în special, prezentând și multiple istorii reale ale persoanelor prinse în capcana traficului de ființe umane, liniile telefonice la care pot fi comunicate cazurile și accesate servicii de consiliere, distribuind materiale informative corespunzătoare.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md