Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din 5 aprilie 2018

Ședința Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din 5 aprilie 2018

  imprimare
06.04.2018   1020 Accesări  

La 5 aprilie, membrii Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (CN CTFU) s-au întrunit în prima ședință ordinară de lucru din acest an în cadrul căreia și-au propus să discute gradul de realizare a politicii de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane (TFU).

În acest context,  Secretariatul permanent al CN CTFU a prezentat Raportul naţional în domeniul prevenirii și combaterii TFU pentru anul 2017, propunând recomandări corespunzătoare. Raportul aprobat va fi publicat pe pagina web a comunității antitrafic.

Reprezentantul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale a expus noua viziune a conceptului Sistemului național de referire și a comunicat despre măsurile întreprinse pentru sporirea accesului victimelor și prezumatelor victime ale TFU la sistemul de sănătate.

Alte subiecte abordate în cadrul evenimentului s-au referit la problemele copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți, măsurile de asistență și protecție specială a copiilor.  

Participanții la ședință au interacționat activ în discuțiile privind acordarea compensației financiare de către stat victimelor infracțiunilor, rezultatele analizei stării şi dinamicii infracționale în domeniul TFU pentru anul 2017, colaborarea între Centrul pentru combaterea traficului de persoane, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și Biroul Migrație și Azil.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a intervenit pe agenda zilei, informând despre lansarea concursului pentru selectarea candidaţilor în vederea suplinirii poziţiei de membru al Grupului de experţi privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane (GRETA), misiunea și rolul expertului în cadrul  GRETA.

Pentru următoarea perioadă de activitate, membrii CN CTFU și-au propus consolidarea eforturilor pentru realizarea obiectivelor trasate în Strategia națională de prevenire și combatere a TFU pentru anii 2018-2023, aprobată recent prin Hotărâre de Guvern.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md