Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lansarea Campaniei de informare ”Invizibili printre noi” în raionul Anenii Noi

Lansarea Campaniei de informare ”Invizibili printre noi” în raionul Anenii Noi

  imprimare
13.04.2018   1094 Accesări  

La 13 aprilie 2018, în raionul Anenii Noi, a fost lansată Campania de informare "Invizibili printre noi".

Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane (SP al CN CTFU) în parteneriat cu Comisia teritorială pentru combaterea traficului de ființe umane Anenii Noi (CT) și susținut financiar de către Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova (OIM). 

Scopul Campaniei rezidă în prevenirea traficului de ființe umane (TFU)  prin informarea societății referitor la riscurile și consecințele acestui fenomen. Evenimente similare au fost realizate și pe parcursul anului 2017 în 9 unități administrativ-teritoriale din țară (Căușeni, Leova,  Cimișlia,  Cantemir, Ungheni, Orhei, Soroca, Șoldănești și Chișinău).

La deschiderea evenimentului, administrația raionului gazdă, precum și reprezentanții SP al CN CTFU, Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Centrului pentru asistența și protecția victimelor și potențialelor victime ale TFU și ai Misiunii OIM Moldova au intervenit cu mesaje tematice în vederea consolidării eforturilor pentru prevenirea fenomenului TFU.

De asemenea, au participat membrii CT și Echipei multidisciplinare teritoriale, primarii, specialiști din cadrul direcțiilor asistență socială, învățământ, Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, centrelor de sănătate, colaboratorii Inspectoratului de poliție, membrii Consiliului raional de tineret, societatea civilă, locuitorii raionului Anenii Noi, copiii și tinerii, mass-media locală. 

Ulterior, președintele și membrii CT, responsabilul Echipei multidisciplinare raionale, primarii și polițiștii de sector au fost invitați la un atelier de lucru cu genericul "Tendințele TFU. Identificarea și sesizarea cazurilor de TFU. Prevenirea TFU intern". Participanții au acumulat informații utile și au fost implicați în exerciții practice orientate spre identificarea soluțiilor de rezolvare a unor studii de caz.

Implicarea activă a specialiștilor a demonstrat o colaborare eficientă și un înalt profesionalism în activitate.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md