Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lansarea Campaniei de informare "Invizibili printre noi" în raionul Dubăsari.

Lansarea Campaniei de informare "Invizibili printre noi" în raionul Dubăsari.

  imprimare
26.04.2018   1240 Accesări  

La 25 aprilie 2018, în comuna Coșnița a fost lansată Campania de informare "Invizibili printre noi". 

Inaugurarea acestui eveniment a fost marcată prin participarea reprezentanţilor instituţiilor administraţiei publice locale și centrale, partenerilor de implementare, membrilor Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane, membrilor Echipelor multidisciplinare teritoriale, asistenţilor sociali, specialiştilor din cadrul Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, Direcției de asistență socială, Direcției învățămînt, Inspectoratului de poliție, etc. Reprezentantul Consiliului local al tinerilor, în mesajul său, a subliniat importanța activităților de prevenire a traficului de persoane, oferind asigurări în ceea ce privește implicarea tinerilor din raion pe acest segment.

Timp de o săptămână, locuitorii raionului Dubăsari vor avea posibilitate să se informeze despre instituțiile cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane (TFU) afișate pe un panou expus publicului.

Localnicii vor fi sensibilizați asupra consecințelor traficului de ființe umane, prin istoriile inscripționate pe figurinele instalate în locurile de acces public, care redau trăirile multor dintre victimele acestei infracțiuni, rămase de cele mai multe ori,"invizibile printre noi".

După lansarea oficială, membrii Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU, responsabilul Echipei multidisciplinare raionale, polițiștii din comune, alți reprezentanți ai administrației publice locale de nivelul I, au interacționat activ în cadrul atelierului de lucru cu genericul ”Tendințele traficului de ființe umane. Identificarea și sesizarea cazurilor de TFU. Prevenirea TFU intern".

 

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md