Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Instruire tematică a elevilor Școlii profesionale nr. 5 din municipiul Chișinău

Instruire tematică a elevilor Școlii profesionale nr. 5 din municipiul Chișinău

  imprimare
04.05.2018   1204 Accesări  

Întâlnirile tematice cu elevii continuă și în luna mai. Acţiunile respective urmăresc creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a pericolelor la care pot fi expuși tinerii, precum și măsurile de protecție în vederea neadmiterii implicării în infracțiunile de  trafic de ființe umane (TFU).

Astăzi, 4 mai, administrația Școlii profesionale nr. 5 a găzduit evenimentul generic "Traficul de ființe umane. Riscuri și consecințe", la care au participat 48 de tineri.

Reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane și Centrului pentru combaterea traficului persoane au comunicat elevilor informații despre fenomenul TFU, instituțiile cu competențe în prevenirea și combaterea acestei infracțiuni, modalitatea de sesizare  a cazurilor și accesare a serviciilor de asistență și protecție, momentele de precauție în cazul acceptării ofertelor de muncă peste hotarele țării, etc. Formatorii au răspuns la întrebări, au prezentat câteva cazuri din domeniu, date statistice relevante și recomandări preventive.

Evenimentul a fost susținut de către Organizația Internațională pentru Migrație, Misiunea din Moldova.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md