Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Campania ”Invizibili printre noi” în raionul Strășeni

Campania ”Invizibili printre noi” în raionul Strășeni

  imprimare
10.05.2018   1384 Accesări  

Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane (TFU), în parteneriat cu Comisia teritorială pentru combaterea TFU, a lansat astăzi, în raionul Strășeni, Campania de informare "Invizibili printre noi".

La evenimentul de lansare, alături de organizatori, au intervenit cu mesaje instituționale reprezentanții Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Centrului de asistență și protecție pentru victimele și potențialele victime ale TFU și Misiunii OIM în Moldova.

Campania își propune creșterea nivelului de informare a cetățenilor în legătura cu modalitățile prin care comunitatea poate interveni pentru a preveni TFU. Evenimentul este adresat publicului larg, iar vizitatorii vor putea accesa referințele utile de pe panoul informațional amplasat alături de figurinele ce conțin istorii ale victimelor TFU.

Locuitorii raionului Strășeni, prezenți la acțiunea de lansare, au fost îndrumați

- Ce pot face și de unde pot primi sprijin atunci când se confruntă cu o situație de trafic?

- Cum pot să se protejeze sau cum pot să își protejeze familia?

- Care sunt acțiunile atunci când li se propune o ofertă de muncă în străinătate? etc.

Primari, polițiști de sector, asistenți sociali, reprezentanți ai Agenției pentru ocuparea forței de muncă, Biroului Migrație și Azil, Inspectoratului teritorial de muncă Călărași și psihologi au participat la un atelier de lucru, desfășurat cu scopul conștientizării și sensibilizării specialiștilor în legătură cu riscurile și vulnerabilitățile caracteristice TFU; informării cu modalitățile de a accesa serviciile disponibile și de a interveni în condițiile existenței unor astfel de situații în comunitate, precum și atenționării asupra particularităților de abordare a aspectelor privind copiii rămași fără îngrijire părintească.

Campania cu genericul "Invizibili printre noi" este implementată în Republica Moldova, cu susținerea financiară a Misiunii OIM în Moldova, începând cu anul 2017. În perioada aprilie-mai curent, acest eveniment generic a fost găzduit de 3 unități administrative teritoriale (Anenii Noi, Dubăsari și Strășeni).

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md