Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Oră tematică de dirigenție cu elevii școlii profesionale nr. 2 din municipiul Chișinău

Oră tematică de dirigenție cu elevii școlii profesionale nr. 2 din municipiul Chișinău

  imprimare
17.05.2018   1464 Accesări  

Două clase de elevi din școala profesională nr. 2, municipiul Chișinău, au discutat la ora de dirigenție subiecte privind traficul de ființe umane (TFU). În cadrul acestei lecții, desfășurate la 15 mai curent, au participat reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea TFU și Centrului pentru combaterea traficului de persoane. Dezbaterile și activitățile din cadrul grupurilor de lucru, au fortificat prezentările formatorilor despre particularitățile fenomenului TFU, riscurile și consecințele acestuia, instituțiile publice la care pot apela după asistență sau sesiza cazuri, liniile fierbinți ce pot fi accesate, etc.

Tinerii au fost impresionați și de tematica filmului difuzat în cadrul întrunirii, în măsura în care, precauția și informarea suplimentară să constituie temeiul deciziilor luate înainte de accepta oferte de prietenie, de vacanță sau de muncă. 

Gustarea oferită de către Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova, a creat un "altfel" de format al comunicării, iar elevii s-au simțit confortabil și deschiși în abordarea aspectelor ce țin de siguranța lor.

Activități similare, vor fi realizate de către Secretariatul permanent în comun cu colegii și partenerii de implementare și în anul de studiu 2018-2019. 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md