Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Campania de informare "Invizibili printre noi" continuă.

Campania de informare "Invizibili printre noi" continuă.

  imprimare
04.06.2018   1963 Accesări  

Campania de informare "Invizibili printre noi" continuă. Astfel, la 4 iunie curent, evenimentul a fost lansat și în raionul Ialoveni.

Timp de o săptămână, populația raionului va beneficia de informațiile oferite prin intermediul acestei Campanii referitor la consecințele traficului de ființe umane (TFU), precum și modalitatea de sesizare a cazurilor și de accesare a serviciilor de suport.

La lansarea oficială au participat reprezentanți ai Consiliului raional local,  colaboratori ai direcțiilor subordonate, polițiști, primar ai comunelor, precum și localnici.  

Reprezentanții Secretariatului permanent al CN CTFU, Centrului pentru combaterea traficului de persoane, Inspectoratului de Stat al Mncii, Centrului de asistență și protecție pentru victimele și potențialele victime ale TFU și Misiunii OIM în Moldova au intervenit cu mesaje instituționale, accentuând importanța activităților orientate spre prevenirea TFU.

Ulterior, specialiștii au participat la un atelier de lucru tematic. Profesioniștii au fost familiarizați cu procedura de repatriere a cetățenilor Republicii Moldova, modalitatea de intervenție a oficiilor consulare ale Republicii Moldova, prin  prisma respectării regimului de liberă circulație în spațiul european.

De asemenea, au fost expuse particularitățile de activitate ale polițiștilor de sector și inspectorilor de muncă în identificarea cazurilor de trafic, tendințele din domeniu, alte aspecte ce țin de consolidarea eforturilor în vederea identificării timpurii a cazurilor și prevenirii TFU, în special intern.

În cadrul discuțiilor inițiate urmare activităților în grupurile de lucru, a fost reiterat rolul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU și necesitatea dezvoltării parteneriatelor la nivel local.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md