Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Campania de informare "Invizibili printre noi" găzduită de raionul Călărași

Campania de informare "Invizibili printre noi" găzduită de raionul Călărași

  imprimare
19.06.2018   3958 Accesări  

La 18 iunie 2018, în raionul Călărași, a fost lansată Campania "Invizibili printre noi", eveniment organizat de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane (SP) în parteneriat cu Comisia teritorială pentru combaterea traficului de ființe umane Călărași (CT) și cu susținerea Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație din Moldova (OIM). 

La deschiderea oficială a Campaniei a luat cuvânt președintele raionului gazdă, care a accentuat necesitatea consolidării eforturilor întru prevenirea fenomenului TFU.

Cu mesaje tematice au intervenit și reprezentanții SP, Centrului pentru combaterea traficului de persoane, OIM. Specialistul din cadrul Centrului de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale TFU din mun. Chișinău a sensibilizat publicul aducând experiențele victimelor TFU, care trăiesc printre noi, dar de multe ori rămân a fi nevăzute.

După lansarea evenimentului, discuțiile au continuat sub platforma unui atelier de lucru la care au participat membrii CT, coordonatorul Echipei multidisciplinare raionale, președintele Consiliului local al tinerilor, primari din 10 comune ale raionului și polițiști.

La instruiri au fost abordate subiecte tematice, precum: rolurile polițiștilor de sector și ale inspectorilor de muncă în identificarea victimelor și prezumatelor victime ale TFU, datele statistice înregistrate, modificările operate în cadrul normativ de reglementare a domeniului, ultimele tendințe ale fenomenului.

Specialiștii au fost implicați în exerciții practice orientate spre identificarea soluțiilor de rezolvare a unor studii de caz. Drept urmare, au demonstrat o colaborare eficientă și un înalt profesionalism în activitate.

Timp de o săptămână, locuitorii raionului Călărași vor avea posibilitate să se informeze despre instituțiile cu competențe în domeniul prevenirii și combaterii TFU și vor putea cunoaște consecințele traficului de persoane, prin istoriile inscripționate pe figurinele instalate în perimetrul sediului Consiliului raional.    

În perioada aprilie - iunie 2018, activități de informare similare au fost realizate și în raioanele Anenii Noi, Dubăsari, Strășeni, Ialoveni. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md