Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2018

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2018

  imprimare
29.06.2018   2089 Accesări  

La 28 iunie 2018 a fost publicat Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2018.  Raportul reflectă eforturile statelor în prevenirea și combaterea traficului de persoane referitoare la perioada anului 2017.

Pentru Republica Moldova, raportul menționează că Guvernul a demonstrat o sporire a eforturilor în comparație cu anul precedent, astfel Moldova a fost avansată la Tier 2 în clasamentul stabilit de Departamentul de Stat al SUA. Se relevă că Guvernul a demonstrat creșterea eforturilor în prevenirea infracțiunii, investigarea și pedepsirea mai multor infractori, inclusiv funcționari ai statului care au fost implicați în săvârșirea infracțiunilor și a sporit bugetul pentru protecția victimelor traficului de ființe umane.

Totodată, Raportul indică faptul că Moldova rămâne a fi o țară de origine pentru bărbați, femei și copii, supuși traficului de ființe umane, în scop de exploatare sexuală și prin muncă, inclusiv cerșit, iar autoritățile publice urmează să întreprindă măsurile necesare, în continuare, pentru a diminua acest fenomen. În acest sens, Raportul conține recomandări distincte pe segmentele prevenire, protecție și pedepsire, care urmează a fi realizate de către Guvern în vederea eficientizării politicii naţionale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane.    

Raportul integral poate fi accesat pe pagina web a Departamentului de Stat al SUA.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md