Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Expertul din partea Republicii Moldova a fost ales în funcţia de prim-vicepreședinte GRETA

Expertul din partea Republicii Moldova a fost ales în funcţia de prim-vicepreședinte GRETA

  imprimare
18.03.2013   3313 Accesări   mfa.gov.md

La 15 martie 2013, în cadrul reuniunii Grupului de experţi independeţi privind combaterea traficului de persoane (GRETA), din cadrul Consiliului Europei, desfășurată în perioada 11-15 martie curent, la Strasbourg,  expertul din partea Republicii Moldova, Alina Braşoveanu, a fost aleasă în calitate de prim-vicepreședinte GRETA, devenind astfel membru al Biroului.

Alegerea expertului din partea Republicii Moldova în funcţia de prim-vicepreședinte GRETA reprezintă o dovadă în plus a contribuției țării noastre la acțiunile comune ale Consiliului Europei pentru combaterea traficului de ființe umane.
 
Alina Brașoveanu a fost aleasă în calitate de expert în cadrul GRETA, pentru un mandat de 4 ani, la reuniunea din 12-13 noiembrie 2012 a Comitetului Părților la Convenția Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane. 

Informaţii suplimentare

GRETA este organul principal de monitorizare a implementării Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de fiinţe umane la nivel european, fiind constituit din 15 membri - experți independenți și imparțiali în domeniul drepturilor omului, cu experiență în domeniile vizate de Convenție. Republica Moldova este parte la acest important instrument european din 2008, fiind printre primele țări care a semnat și ratificat Convenţia. La rândul său, Ambasadorul Tatiana Pârvu, Reprezentantul Permanent al RM pe lângă Consiliul Europei, a deținut Președinția la Comitetul Părților al Convenției pentru două mandate consecutive, în perioada 2010-2013.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md