Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Inspectorii din cadrul ANTA au fost instruiți în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane

Inspectorii din cadrul ANTA au fost instruiți în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane

  imprimare
30.09.2019   3463 Accesări  

Secretariatul permanent al Comitetul naţional pentru combaterea traficului de ființe umane în parteneriat cu Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova au organizat, în perioada 25-27 septembrie, două ateliere de lucru în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane pentru inspectorii de control din cadrul Agenției Naționale Transport Auto.

Pe durata desfăşurării atelierelor, reprezentanți ai Procuraturii Generale, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Centrului pentru asistența și protecția victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane din Chișinău, dar și Centrul Internațional „La Strada" au informat participanții despre fenomenul traficului de ființe umane.

De asemenea, participanţii au făcut cunoştinţă cu datele statistice privind cazurile de trafic de fiinţe umane, dar şi despre cadrul legal, portretul socio-psihologic al victimelor traficului de ființe umane. Totodată, au fost enunţate şi acţiunile care necesită a fi întreprinse în cazul identificării unui presupus caz de trafic.   

Atelierele de lucru au fost organizate în scopul realizării Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023. În context, 47 de specialiști şi-au consolidat cunoştinţele în domeniul prevenirii și combaterii traficului de fiinţe umane.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md