Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier de lucru „Asistența victimelor traficului de ființe umane"

Atelier de lucru „Asistența victimelor traficului de ființe umane"

  imprimare
11.11.2019   2560 Accesări  

Ambasada SUA în Republica Moldova, în parteneriat cu Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din cadrul Cancelariei de Stat și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale au organizat, în data de 8 noiembrie curent, atelierul de lucru „Asistența victimelor traficului de ființe umane".

Seminarul de instruire a reunit experți din SUA, reprezentanți ai Ambasadei SUA la Chișinău, ai instituțiilor publice naționale, ai Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova și ai societății civile, inclusiv din regiunea stângă a Nistrului.

La eveniment, participanții au avut posibilitatea de a face schimb de experiență și bune practici în domeniul asistenței victimelor traficului de ființe umane. În particular, au abordat subiectele ce țin de colaborarea la nivel de stat și interstatal, reabilitarea și reintegrarea victimelor traficate, dar și repatrierea acestora, a copiilor neînsoțiți, precum și a persoanelor aflate în situație de dificultate în SUA și Republica Moldova. 

Atelierul de lucru a fost organizat în contextul implementării Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md