Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier de lucru "Prevenirea și combaterea traficului de ființe umane" pentru companiile din sectorul agricol

Atelier de lucru "Prevenirea și combaterea traficului de ființe umane" pentru companiile din sectorul agricol

  imprimare
09.12.2019   2478 Accesări  

La 5 decembrie 2019, Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din cadrul Cancelariei de Stat în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație și Ambasada SUA în Republica Moldova a organizat atelierul de lucru „Prevenirea și combaterea traficului de ființe umane".

Seminarul de  informare a fost orientat pentru creșterea gradului de conștientizare și cunoștințe ale companiilor din sectorul agricol privind fenomenul traficului de ființe umane, în special în scop de exploatare prin muncă.

În cadrul evenimentului reprezentanții Procuraturii Generale, Inspectoratului de Stat al Muncii, Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Centrului pentru asistența și protecția victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane au realizat un șir de prezentări pe subiectele ce țin de: cadrul legal internațional și național privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane, competențele organelor de drept în acest sens,  noțiuni generale și situația privind traficul de persoane în Republica Moldova prin prisma datelor statistice, cazuri practice, aspecte privind identificarea și referirea victimelor, aspecte privind legislația muncii, portretul socio-psihologic al victimelor acestei infracțiuni.

Participanții au avut posibilitatea de a interacționa activ prin prisma unor exerciții practice, și a înainta întrebări cu privire la normele legale stipulate în Codul muncii, Codul penal, Codul de procedură penală, problemele cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.

Totodată, s-a pus accentul pe formarea unui parteneriat durabil și eficient între sectorul privat și autoritățile statului și organele de drept în prevenirea și combaterea fenomenului traficului de ființe umane.

Atelierul de lucru  a fost organizat în contextul implementării Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md