Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Sesiuni de instruire online pentru Comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane

Sesiuni de instruire online pentru Comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane

  imprimare
12.06.2020   2771 Accesări  

În data de 3, 9 și 12 iunie 2020, Comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane (TFU) au participat la o serie de instruiri online în domeniul prevenirii și combaterii acestui fenomen.

Instruirile au fost organizate de către Secretariatul permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație și Ambasada SUA în Republica Moldova. 

În cadrul sesiunilor au participat reprezentanții Cancelariei de Stat, Procuraturii Generale, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Inspectoratului de Stat al Muncii, Centrului pentru asistența și protecția victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, precum și experți independenți.

Au fost realizate un șir de prezentări pe subiecte precum: rolul Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU, cadrul legal și modificări recente, rolul procurorilor teritoriali și inspectorilor de muncă în prevenirea și combaterea fenomenului. A fost prezentat „Ghidul pentru facilitarea implicării actorilor publici locali în prevenirea și combaterea traficului  de ființe umane". S-au discutat aspecte privind identificarea, referirea, asistența victimelor și prezumatelor victime ale TFU, dar și viziunea de reconceptualizare a sistemului național de referire.

Participanții au avut posibilitatea de a interacționa activ și a înainta întrebări cu privire la problemele cu care se confruntă în activitate. Totodată, s-a pus accentul pe o colaborare eficientă între Comisiile teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane și Echipele multidisciplinare teritoriale, pe sporirea activităților de prevenire în teritoriu și pe necesitățile la nivel local.  

Sesiunile de instruire  au fost organizate în contextul implementării Planului de acțiuni pentru anii 2018-2020 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md