Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane"

Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane"

  imprimare
18.10.2021   824 Accesări  

La 18 octombrie comunitatea europeană marchează „Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de ființe umane". În țara noastră, pentru al X-lea an consecutiv, se va desfășura Campania națională , în perioada 18-25 octombrie.

În contextul Zilei Europene pentru combaterea traficului de ființe umane, Centrul Internațional „La Strada", în parteneriat cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, Procuratura Generală, Cancelaria de Stat și Ambasada SUA la Chișinău au organizat o conferință de presă scopul căreia a fost conturarea principalelor rezultate înregistrate în sistemul național anti-trafic în ultimii 5 ani. Au fost prezentate detalii despre politicile naționale în domeniul traficului de ființe umane, metamorfozele, specificul fenomenului, despre provocările procesului penal pe cazurile de trafic de ființe umane, date relevante despre specificul cazurilor de trafic de ființe umane în ultimii 5 ani, în special cazuri de trafic în scop de exploatare sexuală a minorilor, precum și rolul reprezentanților sistemului anti-trafic în procesul de asigurare a unei justiții echitabile pentru victimele minore ale traficului de ființe umane. Organizatorii conferinței de presă au prezentat un filmuleț dedicat provocărilor și rezultatelor înregistrate  de sistemul național antitrafic în ultimii 5 ani, care poate fi accesat la următorul link:  https://www.youtube.com/watch?v=I6WYCZ6iJw0 .

Pe parcursul săptămânii 18-25 octombrie, autorităţile publice centrale și locale în parteneriat cu organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale vor distribui materiale informative și vor organiza un şir de acţiuni, cu respectarea măsurilor pandemice, cu scop de sensibilizare şi informare a publicului larg despre fenomenul traficului de fiinţe umane şi consecinţele acestuia.  

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md