Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Reprezentanții comunității antitrafic au avut o întrevedere cu reprezentanta Departamentului de Stat al SUA

Reprezentanții comunității antitrafic au avut o întrevedere cu reprezentanta Departamentului de Stat al SUA

  imprimare
21.10.2021   597 Accesări  

 

Katrina Fotovat, Oficial Senior al Biroului Problemelor Globale ale Femeilor din Departamentul de Stat al SUA,  se află în vizită oficială în Republica Moldova.   

La întrevederea cu dna Fotovat, au participat reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane și Procuraturii Generale.

Dna Fotovat a exprimat deschiderea SUA privind sprijinirea inițiativelor din domeniu traficului de ființe umane și a manifestat interes privind tendințele evoluției fenomenului traficului de persoane în contextul pandemiei, în special situația femeilor și a fetelor victime ale traficului de ființe umane.

Reprezentanții comunității antitrafic au prezentat informații privind evoluția documentelor de politici din domeniu, protecția și asistența socială a victimelor, tendințele traficului de persoane, care s-au intensificat în ultima perioadă în mediul on-line dar și provocările din domeniu.

Reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane au menționat că Planul de acțiuni pentru anii 2021-2022 privind implementarea Strategiei naționale de prevenire şi combatere a traficului de ființe umane pentru anii 2018-2023 conține și acțiuni care vor contribui la implementarea recomandărilor înaintate de către Departamentul de Stat al SUA în Rapoartele sale anuale privind situația traficului de persoane dar și recomandările Raportului Grupului de experți privind lupta împotriva traficului de ființe umane (GRETA) în contextul celei de-a treia runde de evaluare a Republicii Moldova în implementarea Convenției Consiliului Europei privind lupta împotriva traficului de ființe umane, publicat în decembrie 2020.

Participanții la întrevedere au manifestat deschidere pentru o bună colaborare în continuare și organizarea unor activități, discuții pe subiecte specifice de interes comun din domeniul combaterii traficului de persoane. 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md