Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lansarea Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

Lansarea Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”

  imprimare
17.10.2022   1225 Accesări  

În vederea marcării la 18 octombrie a „Zilei Europene de luptă împotriva traficului de ființe umane”, la nivel național, pentru al XI-lea an consecutiv, se va desfășura Campania națională „Săptămâna de luptă împotriva traficului de ființe umane”, în perioada 17-23 octombrie.

Pe parcursul întregii săptămâni, autorităţile publice centrale și locale în parteneriat cu organizaţiile internaţionale şi neguvernamentale vor distribui materiale informative și vor organiza acţiuni, cu scop de sensibilizare şi informare a publicului larg, inclusiv a persoanelor strămutate din Ucraina, despre fenomenul traficului de fiinţe umane şi consecinţele acestuia. 

Astfel, în instituțiile de învățământ vor fi organizate lecții publice, mese rotunde și concursuri de desen/eseuri tematice. Elevii și studenții vor fi familiarizați cu semnificația fenomenului traficului de ființe umane, prevenirea acestuia, liniile fierbinți ale instituțiilor publice și partenere la care pot apela în caz de necesitate.

Specialiștii din domeniu, prin intermediul atelierelor de lucru/ședințelor, vor discuta tendințele din domeniu, cazuri practice și soluționarea acestora, implementarea recomandărilor internaționale, precum și schimbările din domeniu.

Campania națională reprezintă un instrument important în sporirea conştientizării asupra fenomenului traficului de ființe umane, ce are drept rezultat prevenirea și evitarea cazurilor de trafic.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md