Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier de lucru al Grupului operativ de lucru privind traficul de ființe umane

Atelier de lucru al Grupului operativ de lucru privind traficul de ființe umane

  imprimare
06.03.2023   147 Accesări  

La 3 martie 2023 a avut loc un atelier de lucru al Grupului operativ de lucru privind traficul de ființe umane (TFU). Atelierul de lucru a avut drept obiectiv schimbul de informații între membrii Grupului operativ privind rezultatele obținute urmare a implementării Planului de acțiuni privind prevenirea și combaterea traficului de ființe umane în contextul Planului de Răspuns la Situația din Ucraina pentru perioada 01 iulie 2022- 01 iulie 2023 și provocările întâlnite.

Printre cele mai importante realizări au fost menționate, măsurile de informare a persoanelor strămutate din Ucraina, desfășurarea de către C.I. „La Strada" în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație a Campaniei de sensibilizare a publicului larg despre riscurile TFU la care pot fi expuse persoanele strămutate forțat în contextul agresiunii din Ucraina, instruiri tematice pentru specialiști, suportul informațional, asistența socială acordată persoanelor strămutate, mecanismele de colaborare între autorități etc.

În cadrul atelierului a fost prezentat detaliat Programul de creare și dezvoltare a Mecanismului național de referire pentru protecția și asistența victimelor infracțiunilor pe anii 2022-2026, care are drept scop realizarea în practică a drepturilor victimelor infracțiunilor și implementarea Legii nr. 137/2016 cu privire la reabilitarea victimelor infracțiunilor.

La finalul evenimentului, reieșind din cele expuse, participanții au trecut în revistă prioritățile pentru anul 2023 și subiectele care urmează a fi discutate la următoarea ședință a Grupului operativ.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md