Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Programul pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane pentru anii 2024-2028, aprobat de Guvern

Programul pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane pentru anii 2024-2028, aprobat de Guvern

  imprimare
03.10.2023   317 Accesări  

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul pentru prevenirea și combaterea traficului de ființe umane pentru anii 2024-2028. Documentul asigură continuitatea politicii naționale în domeniu, ținând cont de legislația europeană și angajamentele internaționale ale Republicii Moldova.

Obiectivele generale ale Programului țin de asigurarea răspunsul prompt al țării noastre la provocările fenomenului traficului de ființe umane și stabilirea stabilirea parteneriatelor între autorități, organizațiile societății civile, sectorul privat şi parteneri de dezvoltare pentru acțiuni coordonate și rezultative. De asemenea, un accent deosebit va fi pus pe asistenţa şi protecţia necesară a victimelor, investigarea, urmărirea penală efectivă, judecarea tuturor cauzelor de trafic și toleranța zero la toate formele traficului de ființe umane.

Implementarea Programului va fi coordonată şi monitorizată de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, care va prezenta Guvernului anual, până la data de 31 martie, un raport național.

Programul a fost elaborat cu  implicarea ministerelor de resort, Procuraturii Generale, Centrului Internațional „La Strada”, cu suportul considerabil al Organizației Internaționale pentru Migrație.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md