Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Cancelaria de Stat a co-organizat un Atelier regional în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane

Cancelaria de Stat a co-organizat un Atelier regional în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane

  imprimare
05.10.2023   702 Accesări  

Practicieni din organele de drept și reprezentanți ai societății civile din Republica Moldova, Albania, Muntenegru, Macedonia de Nord și Serbia au participat astăzi la un Atelier regional în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, organizat de către UNODC Viena , în parteneriat cu Cancelaria de Stat.

În cadrul evenimentului, s-a desfășurat un exercițiu practic de simulare a investigației cazurilor de trafic de ființe umane cu elemente de investigații transnaționale și transfrontaliere, în scopul sporirii cunoștințelor specialiștilor, consolidării și îmbunătățirii investigațiilor, a urmăririlor și condamnărilor transfrontaliere, precum și pentru a consolida statutul și drepturile victimelor în cadrul procedurilor penale care implică elemente transnaționale.

Atelierul a fost organizat în cadrul proiectului „Deblocarea impunității traficanților și sprijinirea justiției pentru victimele traficului de persoane din sud-estul Europei”, implementat de UNODC cu suportul Biroului pentru Monitorizarea și Combaterea Traficului de Persoane (J/TIP) din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

În perioada de implementare a proiectului, a fost efectuat un studiu privind răspunsul statului la cazurile de trafic de persoane, iar cca 55 de profesioniști din domeniu au beneficiat de instruiri în cadrul atelierelor de formare profesională. Totodată, Reprezentanții Republicii Moldova din cadrul MAI, MMPS, PG și Cancelaria de Stat au participat la 12 reuniuni regionale ale Grupurilor de experți în domeniul antitrafic, având posibilitatea și oportunitatea de a face schimb de experiență cu specialiștii din alte țări din regiune.

De asemenea, în cadrul ședinței din 26 septembrie, Guvernul a aprobat „Programul pentru prevenirea și combaterea TFU pentru anii 2024-2028”, în scopul asigurării politicii naționale și continuității eforturilor în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md