Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Un Internet mai sigur pentru copii

Un Internet mai sigur pentru copii

  imprimare
26.07.2013   2552 Accesări  

În cadrul proiectului “Consolidarea reacției justiției penale față de fenomenul traficului de ființe umane în Europa de Sud-Est, cu precădere în Republica Moldova”, Centrul Internațional “La Strada”, UNODC și Secretariatul Permanent al Comitetului Naţional pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane cu suportul financiar al Uniunii Europene, au inițiat Campania de prevenire în domeniul prevenirii TFU în Republica Moldova. Ca rezultat a şedinţei din 11 iunie curent, Grupul de experți invitat a aprobat planul de acțiuni pentru desfășurarea Campaniei de sensibilizare şi informare.

Astfel, din primele zile de vacanță, voluntarii Centrului Internațional "La Strada" au dat startul activităților de informare în taberele de copii din țară.

De asemenea, în cadrul activităților ce urmează a fi implementate se va discuta subiectul "Un Internet mai sigur pentru copii". Copiii vor avea posibilitatea să se informeze despre riscurile la care se expun navigând pe Internet, cum să evite cazurile de abuz, recrutare sau acostare pe Internet și cum să reacționeze dacă li s-a întâmplat să treacă prin asemenea experiențe.

Copii vor afla mai multe despre protecția datelor persoanale și setările de confidențialitate a profilului de pe rețelele de socializare preferate, dependența de Internet, spam-uri primite la email, securitatea parolelor etc.

De asemenea, echipa Educatorilor de la Egal la Egal din cadrul CI “La Strada”, va realiza activități informative și pentru educatorii din tabere, pentru a le aduce la cunoștință metodele de raportare a conținutului  ilegal și dăunător copiilor, întâlnit pe Internet.

 

Pentru mai multe detalii vă rugăm să accesaţi site-ul www.lastrada.md și pe www.siguronline.md, precum și pe paginile de socializare. 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md