Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » “Proiectul “Lupta împotriva traficului de ființe umane – Etapa 1 (THB/IF/1)”

“Proiectul “Lupta împotriva traficului de ființe umane – Etapa 1 (THB/IF/1)”

  imprimare
26.11.2013   2897 Accesări  

Astăzi, 26 Noiembrie 2013,  se desfășoară lucrările  Masei rotunde ” Evaluarea oportunităților privind  implementarea  în RM a bunelor practici din Romania privind sistemele de  colectare, stocare   și analiză a datelor operative(software-ului / bazei de date), în cadrul vizitei expertului român Marcel Patatu, la Chișinău în perioada 25-28 Noiembrie.

Evenimentul este organizat  în parteneriat cu Centrul de Combatere a Traficului de Persoane,  IPG, MAI  și își va ține lucrările în incinta CCTP, str. V.Alexandri, 1, Chișinău, cu începere de la ora 8.00.  

Masa rotunda este organizață în cadrul Proiectului “Lupta împotriva traficului de ființe umane –   Etapa 1 (THB/IF/1)”, implementat cu suportul financiar al UE, beneficiar și partener al căruia este CCTP, IGP, MAI, Moldova.  Proiectul  susține actorii anti-trafic în Azerbaidjan, Bosnia și Herțegovina, Moldova și Turcia în consolidarea capacității acestora  de a combate TFU.  Bazându-se pe inițiativele anterioare anti-trafic, proiectul promovează schimbul de informații și date  în scopul coordonării eforturilor la  nivel  regional  și național.

 

Obiectivul Mesei Rotunde este: Prezentarea sistemului  de colectare  a datelor operative  aplicabil in Romănia în vederea identificării oportunităților de ajustare a acestuia la sistemul moldovenesc și a procedurii de transmitere a bazei de date române ( software)  în folosința  CCTP și a Inspectoratului Național de Investigații. 

Discuțiile fiind moderate de către Marcel Patatu,  Expert internațional.


 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md