Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Membrii Grupului coordonator al Secretariatului permanent s-au întrunit astăzi în şedinţă.

Membrii Grupului coordonator al Secretariatului permanent s-au întrunit astăzi în şedinţă.

  imprimare
23.06.2014   2314 Accesări  

În cadrul şedinţei de astăzi, de către reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova a fost prezentat Raportul privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA, ediţia 2013, Republica Moldova fiind plasată pe nivelul 2, fapt ce reflectă eforturile considerabile depuse de către Guvern în prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane. Totodată, au fost prezentate recomandările de rigoare în vederea eliminării lacunelor existente. În această ordine de idei, majoritatea recomandărilor îşi regăsesc soluţiile în Planul naţional anti-trafic pentru anii 2014-2016.

De asemenea, în cadrul şedinţei a fost evaluat gradul de implementare a politicilor naţionale în domeniul de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane şi au fost elucidate eforturile întreprinse de comunitatea antitrafic în perioada primului semestru al anului 2014.

În contextul examinării realizării activităţilor din Planul naţional pentru prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane pentru anii 2014-2016, au fost stabilite priorităţile naţionale ale comunităţii antitrafic pentru anul 2014, analizate eventualele provocări şi soluţii.

De asemenea, de către Secretariatul permanent, a fost prezentat proiectul matricei campaniei naţionale "Săptămîna Antitrafic", ce se va desfăşura anul curent în perioada 13-19 octombrie.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md