Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Şedinţa Coordonatorilor Naţional Antitrafic din Sud-Estul Europei

Şedinţa Coordonatorilor Naţional Antitrafic din Sud-Estul Europei

  imprimare
01.07.2014   2360 Accesări  

În perioada 25-26 iunie curent, la Istanbul a avut loc şedinţa Coordonatorilor Naţional Antitrafic din Sud-Estul Europei, care a fost organizată la iniţiativa Secretariatului permanent al Comitetului Naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane cu suportul Misiunii OSCE în Republica Moldova şi în cooperare cu Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Politicilor Migraţionale Viena.

         Subiectele Agendei au fost axate pe:

-         actualizarea informaţiei cu privire la acţiunile strategice întreprinse de către fiecare ţară, pentru perioada ultimelor 9 luni;

-         importanţa implementării prevederilor pct. 27 din Directiva UE 2011-36 din 5 aprilie 2011 cu privire la sistemul naţional de monitorizare;

-         rolul şi misiunea Raportorului naţional sau a mecanismelor echivalente;

-         situaţia copilului aflat în mişcare - „child on move", iniţiative/programe naţionale/internaţionale de prevenire a situaţiilor de risc pentru copii.

         La şedinţă au participat şi reprezentanţi din cadrul Directoratului General al Migraţiei al Ministerului Afacerilor Interne din Ankara, Turcia, prezentând misiunea şi competenţele Directoratului în identificarea, asistenţa şi protecţia cetăţenilor străini, victime şi potenţiale victime ale traficului de fiinţe umane.

         În cadrul şedinţelor bilaterale cu reprezentanţii din Ankara, dna E. Berejan, şeful Secretariatului permanent a prezentat misiunea Biroului pentru Relaţii cu Diaspora din Moldova, dar şi a direcţiilor specializate din cadrul Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familie şi Ministerului Afacerilor Interne,  remarcând importanţa cooperării autorităţilor din Turcia cu omologii din Moldova.

         Menţionăm, că şedinţele au loc bianual şi reprezintă o platformă de schimb de bune practici şi coordonare a politicilor între coordonatorii naţionali antitrafic din 10 ţări. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md