Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Trei tinere din capitală acuzate de trafic de fiinţe umane

Trei tinere din capitală acuzate de trafic de fiinţe umane

  imprimare
15.08.2014   2289 Accesări  

Procuratura sectorului Botanica le învinuieşte pe trei tinere de comiterea traficului de fiinţe umane în scop de exploatare sexuală.

Potrivit actului de învinuire întocmit de procurori, două tinere de 19 ani le-au recrutat pe trei foste colege de clasă pentru prestarea serviciilor sexuale în or. Dubai, Emiratele Arabe Unite. Astfel, inculpatele le-au perfectat victimelor actele necesare pentru plecare, iar în luna mai curent, acestea au fost reţinute pe Aeroportul Internaţional Chişinău.

O altă femeie este pusă sub învinuire pentru comiterea unor acţiuni similare: în anul 2011, aceasta a recrutat o tânără însărcinată pentru a fi exploatată sexual în Turcia. Victima a prestat servicii sexuale în or. Antalya timp de o lună.

Dacă vor fi găsite vinovate de comiterea traficului de fiinţe umane, inculpatele riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare.

Sursa: Serviciul de presă al Procuraturii Generale 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md