Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier de instruire pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti cu genericul „Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane. Abordarea politicilor antitrafic prin prisma cooperării cu Diaspora”

Atelier de instruire pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti cu genericul „Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane. Abordarea politicilor antitrafic prin prisma cooperării cu Diaspora”

  imprimare
01.09.2014   1707 Accesări  

La 28 august curent, Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane, în parteneriat cu Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, a organizat un atelier de instruire pentru reprezentanţii diasporei moldoveneşti cu genericul „Prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane. Abordarea politicilor antitrafic prin prisma cooperării cu Diaspora".

În cadrul evenimentului, de către reprezentanţi ai Secretariatului permanent, ai Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, a fost prezentată informaţia cu referire la cadrul instituţional şi legislativ din domeniul preveniri şi combaterii traficului de fiinţe umane, atribuţiile autorităţilor publice şi rolul societăţii civile în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane, asistenţei şi protecţiei victimelor acestui trafic.

Specialişti din cadrul Centrului pentru asistenţa şi protecţia victimelor traficului de fiinţe umane au prezentat informaţii cu privire la profilul victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de fiinţe umane, iar reprezentanţii Centrului Internaţional "La Strada", au subliniat importanţa şi utilitatea Liniei Fierbinţi, prin intermediul căreia pot fi accesate serviciile pentru migranţi în dificultate şi pentru prezumate victime ale traficului de fiinţe umane.

 Reprezentanţii diasporei moldoveneşti (din Italia, Bulgaria, România, etc.) prezenţi la eveniment, au salutat iniţiativa de cooperare în acest domeniu, au participat activ la discuţii şi au înaintat propuneri de cooperare, atît în vederea asistenţei şi protecţiei victimelor identificate peste hotare, cît şi a organizării acţiunilor de sensibilizare şi informare a populaţiei cu privire la fenomenul TFU şi pericolele acestuia.

Menţionăm, că această activitate a fost realizată conform Planului naţional de prevenire şi combatere a TFU pentru anii 2014-2016, aprobat prin hotărîrea Guvernului nr. 484 din 26.06.2014. Astfel, a fost făcut un prim pas în vederea stabilirii relaţiilor de cooperare dintre Secretariatul permanent şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora pe segmentul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md