Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Schimb de bune practici în domeniul antitrafic cu experţi din Marea Britanie

Schimb de bune practici în domeniul antitrafic cu experţi din Marea Britanie

  imprimare
24.09.2014   4336 Accesări  

   La data de 22 septembrie curent, reprezentanţii Secretariatului permanent a avut o întrevedere cu dl Anthony Steen - trimisul special al Ministrului Afacerilor Interne pentru Sclavia Modernă şi Directorul Fundaţiei Trafic de Fiinţe Umane, fost parlamentar în Parlamentului Britanic, Rt Hon Sir John Randall - parlamentar şi membru al Comitetului Comun Select pentru Sclavia Modernă, Neil Martin - Şef Adjunct al Ambasadei Marii Britanii la Chisinau.

   În cadrul întrevederii,  dna Ecaterina Berejan - Şef al Secretariatului permanent a prezentat cadrul instituţional existent, atribuţiile şi misiunea Secretariatului permanent ca entitate nou-creată în cadrul Cancelariei de Stat şi rolul acesteia în coordonarea politicilor naţionale antitrafic. Discuţiile au fost axate şi pe accesul victimelor TFU la informaţie, impactul liniilor fierbinţi în procesul de identificare, referire şi protecţie a victimelor TFU. În acest sens, au fost discutate recentele acţiuni de informare a publicului larg prin intermediul site-ului oficial www.antitrafic.gov.md, cât şi campaniile de sensibilizare pe care le organizează comunitatea antitrafic. 

   Membrii delegaţiei din Marea Britanie au menţionat că sunt interesaţi de experienţa Republicii Moldova în elaborarea documentelor de politici publice, fiind menţionat în acest sens Planul naţional antitrafic pentru anii 2014-2016. De asemenea, experţii au apreciat înalt mecanismul instituţional de coordoare a politicilor naţionale de prevenire şi combatere a TFU din Republica Moldova, bazat pe o abordare sistemică, fiind interesaţi să preia bunele practici din acest domeniu. 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md