Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Problema traficului de fiinţe umane discutată în cadrul şedinţei cu primarii din UTA Găgăuzia

Problema traficului de fiinţe umane discutată în cadrul şedinţei cu primarii din UTA Găgăuzia

  imprimare
25.09.2014   4213 Accesări  

   La data de 23 septembrie curent,  reprezentanţii Secretariatului permanent şi ai Centrului pentru asistenţa şi protecţia victimelor şi potenţialelor victime ale traficului de fiinţe umane din mun. Chişinău, au participat la şedinţa de lucru cu primarii din UTA Găgăuzia, condusă de către Guvernatorul regiunii, dnul Mihail Formuzal.
   În cadrul evenimentului, reprezentanţii autorităţilor publice locale au fost informaţi despre cadrul instituţional şi legislativ din domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane, în special despre prevederile Hotărîrii Guvernului nr. 228 din 28 martie 2014 cu privire la aprobarea Regulamentului de activitate a echipelor multidisciplinare teritoriale din cadrul Sistemului naţional de referire, dar şi despre Hotărîrea Guvernului nr. 448 din 26.06.2014 cu privire la aprobarea Planului naţional de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane pentru anii 2014 - 2016.
  Scopul de bază al vizitei realizate a fost de a facilita cooperarea specialştilor cu atribuţii în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane, a protecţiei victimelor acestui trafic, prin crearea Echipelor multidisciplinare teritoriale în fiecare sat sau comună din UTAG.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md