Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Sedința tehnică a Grupului Coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului Național pentru combaterea traficului de ființe umane.

Sedința tehnică a Grupului Coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului Național pentru combaterea traficului de ființe umane.

  imprimare
23.02.2016   1134 Accesări  

Astăzi, 23 februarie 2016 a avut loc ședința tehnică a Grupului Coordonator al Secretariatului permanent al Comitetului Național pentru combaterea traficului de ființe umane.

Ședința a servit drept platformă pentru a face retrospecție asupra activităților realizate în anul 2015, dar și asupra lacunelor înregistrate în cazul activităților nerealizate.În cadrul ședinței s-a analizat progresul implementării Planului Național de acțiuni pentru anul 2015, reieșind că din numărul total de 85 de activități, 67 activități au fost realizate în totalitate, 8 activități în curs de realizare, 5 activități realizate parțial, 5 activități nerealizate. În acest sens, fiecare instituție vizată a prezentat succint argumente pertinente cu privire la activitățile menționate mai sus. Totodată, un subiect aparte de pe agenda ședinței a fost destinat stabilirii priorităților instituțiilor pentru anul 2016 în domeniul antitrafic, inclusiv Secretariatul permanent a prezentat prioritățile deja incluse în Planul intern de activitate, aprobat de către Secretarul General al Guvernului. Un subiect important a fost și elaborarea noului proiect de document strategic de politici în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane pentru anii 2017-2020. În acest context, s-a discutat și o posibilă variantă de activitate a instituțiilor pentru perioada anului 2017 în baza unui plan provizoriu.

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md