Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Vizită de studiu în Olanda în contextul proiectului “ Consolidarea răspunsului justiţiei penale la traficul de persoane, cu garantarea asistenţei juridice victimelor şi potenţialelor victime, prevenirea violenţei domestice şi crimelor pe motive de ură în Moldova”

Vizită de studiu în Olanda în contextul proiectului “ Consolidarea răspunsului justiţiei penale la traficul de persoane, cu garantarea asistenţei juridice victimelor şi potenţialelor victime, prevenirea violenţei domestice şi crimelor pe motive de ură în Moldova”

  imprimare
23.03.2016   870 Accesări  

      În perioada 13-17 martie 2016 delegaţia Republicii Moldova, reprezentanţi ai Procuraturii Generale, Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane, Secretariatului permanent al CN CTFU, Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în parteneriat, CI „La Strada" au realizat o vizită de studiu în Olanda în cadrul proiectului " Consolidarea răspunsului justiţiei penale la traficul de persoane, cu garantarea asistenţei juridice victimelor şi potenţialelor victime, prevenirea violenţei domestice şi crimelor pe motive de ură în Moldova". Activitatea a fost realizată de Misiunea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţiune în Moldova în parteneriat cu Ambasada SUA în Moldova.

      Pe perioada vizitei au fost organizate întrevederi cu reprezentanţii Procuraturii Publice a Olandei, Biroului Raportorului naţional al Olandei în domeniul TFU şi violenţei sexuale împotriva copiilor, Europol, Eurojust, Misiunea OIM în Olanda şi a fost efectuată o vizită la Centrul pentru asistenţa şi protecţia victimelor TFU - ACM De Roggeveen.

      Urmare a vizitei de studiu, membrii delegaţiei au preluat bunele practici ale unui stat-membru al UE, stat de destinaţie, care deţine un cadru legal, instituţional şi mecanism de cooperare bine definit şi funcţionabil. De asemenea, au fost elucidate anumite chestiuni ce ţin de cooperarea între Republica Moldova şi alte state pe segmentele de asistenţă judiciară internaţională, care vor facilita acest proces în viitor. În cele din urmă au fost identificate acele practici, care pot fi transpuse în viitor şi în Moldova.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md