Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier regional in cadrul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Cantemir privind schimbul de bune practici in domeniul antitrafic

Atelier regional in cadrul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Cantemir privind schimbul de bune practici in domeniul antitrafic

  imprimare
20.05.2016   1544 Accesări  

Secretariatul permanent în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova a dat start atelierelor regionale privind schimbul de bune practici în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane.
Primul atelier a avut loc astazi, 20 mai, gazduit de catre Comisia teritoriala Cantemir, la care au fost invitate raioanele Leova, Hâncești și Cahul. Beneficiarii atelierului au fost membrii Comisiei teritoriale și membrii Echipelor multidisciplinare.

Doamna Ecaterina Berejan, șeful secretariatului permanent a adus la cunoștința specialiștilor despre tendințele anului 2015 în domeniul antitrafic, despre activitățile planificate pentru anul 2016, în vederea consolidării mecanismelor de coordonare la nivel local.
Domnul Anatol Ivanov, reprezentant al Centrului pentru combaterea traficului de persoane a adus la cunoștința specialiștilor din teritoriu, despre noile tendințe ale fenomenului, dar si noile țări de destinații, pentru Republica Moldova. 
Reprezentantul Misiunii OSCE, domnul Vitalie Savin, a ținut să menționeze ca Republica Moldova este un model de bune practici în domeniul antitrafic, pentru alte țări, remarcând totodată necesitatea consolidării resurselor umane, şi asumarea responsabilităților institutionale, in special la nivel de APL.
Totodată, domnul Sergiu Butuc, președintele Comisiei teritoriale Cantemir, a făcut o scurtă retrospecție cu privire la experiența preluată din cadrul atelierului de lucru, din 4-7 aprilie, care a avut loc la Târgu-Mureș, reiterând importanța depășirii cadrului formal de activitatea, dar și necesitatea schimbării de atitudine în procesul de intervenție pe cazurile de trafic de ființe umane.
În aceste sens, atelierul a servit o platformă de discuții între specialiștii din domeniul antitrafic. Au fost exemplificate o serie de cazuri, care necesită a fi soluționate. În vederea unei bune coordonări a activităților la nivel local, Secretariatul permanent a recomandat de a se face o distincție clară între rolul și componența Comisiilor teritoriale versus Echipelor multidisciplinare, planificarea activităților comisiilor teritoriale și depășirea cadrului formal de activitate. Pentru mai multe detalii autoritățile pot solicita intervenția comunității antitrafic accesând site-ul www.antitrafic.gov.md 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md