Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier regional în cadrul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Cimişlia

Atelier regional în cadrul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Cimişlia

  imprimare
31.05.2016   3960 Accesări  

      Ciclul atelierelor regionale antitrafic a continuat în 30 mai, în raionul Cimișlia la care au fost invitați specialiști din raioanele Nisporeni, Ialoveni, Strășeni, Taraclia, Basarabeasca. Subiectele de discuții au fost axate pe noile tendințe în domeniul antitrafic, dimensiunile acestuia, profilul victimei versus profilul traficantului. Specialiștii au fost interesați să cunoască diferențele între cerșetorie și traficul de ființe umane în scop de cerșit. Totodată, specialiștii din raionul gazdă au explicat mecanismul de coordonare a politicilor naționale antitrafic la nivelul raionului Cimișlia, oferind bune practici pentru celelalte raioane invitate.

      De asemenea, dl Iurie Răileanu, președintele Comisiei teritoriale Cimișlia a prezentat bunele practici preluate din orașul Târgu-Mureș, România, menționând în special serviciile destinate victimelor și potențialelor victime ale TFU prestate în cadrul a 3 adăposturi ce au fost vizitate pe parcursul vizitei.

      Membrii Comisiei teritoriale au prezentat progresele interinstituționale, simulând ședința Comisiei, oferind exemple relevante de intervenţie pe cazuri, subliniind parteneriatul consolidat între instituțiile publice și Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor  și stabilind prioritățile pe viitor. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md