Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Atelier regional în cadrul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Şoldăneşti

Atelier regional în cadrul Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Şoldăneşti

  imprimare
03.06.2016   4094 Accesări  

      La 2 iunie a fost organizat cel de al cincilea atelier regional găzduit de către Comisia teritorială Şoldăneşti. Atelierul a reunit membrii Comisiei teritoriale gazdă, dar şi preşedinţi, secretari ai Comisiilor teritoriale, responsabili ai EMT, reprezentanţi ai  ONG-urilor din raioanele Soroca, Teleneşti, Floreşti, Orhei. La şedinţă nu au participat specialiştii raionului Rezina. În cadrul atelierului au fost aduse în discuţie rolul Comisiilor teritoriale şi a Echipelor multidisciplinare teritoriale în realizarea activităţilor de combatere a traficului de fiinţe umane.

      Sesiunea numarul unu  a fost dedicată desiminării experienţei omologilor noştri din judeţul Tîrgul Mureş, România.

      În cadrul dezbaterilor au fost scoase în evidenţă cooperarea dintre autorități, serviciile disponibile pentru victime şi potențialele victime ale TFU, fiind identificate ca resurse importante Centrul de plasament Speranţa pentru fetele orfane, Centrul de plasament pentru Persoane vîrstnice.  La fel au fost aduse în discuţie măsurile de prevenire întreprinse la nivel local de autorităţi, sesiunile de informare şi sensibilizare a societăţii civile, activitatea cadrelor medicale în scopul prevenirii TFU. Reprezentanții organelor de drept au adus la cunoştinţa participanţilor despre modalitatea de recrutare via online utilizate de către recrutori dar şi noile ţări de destinaţie, pentru populaţia din raionul Şoldăneşti.

      În vederea unei bune coordonări a activităților la nivel local, Secretariatul permanent a recomandat de a se face o distincție clară între rolul şi componenţa Comisiilor teritoriale versus Echipelor multidisciplinare, planificarea activităţilor comisiilor teritoriale şi depăşirea cadrului formal de activitate, dar şi conlucrarea dintre instituţiile locale. 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md