Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Raportul privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA (TiP 2016)

Raportul privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA (TiP 2016)

  imprimare
06.07.2016   9424 Accesări  

      30 iunie 2016, Raportul privind traficul de persoane al Departamentului de Stat al SUA (TiP 2016), clasează Republica Moldova pentru al 6-lea an consecutiv pe Tier 2. Conform clasamentului, Republica Moldova depune eforturi semnificative în eradicarea fenomenului traficului de fiinţe umane, dar nu în totalitate se conformează custandardele minime internaţionale.

      Raportul menționează faptul că Moldova este țară sursă pentru bărbați, femei și copii, supuși traficului de persoane, în scop de exploatare sexuală și prin muncă, exploatarea avînd loc în Moldova, precum și în Federația Rusă, Ucraina, alte țări din Europa, Africa , Asia Mijlocie și de Est. Regiunea din partea stângă a Nistrului, de asemenea rămîne o sursă de trafic de persoane supuse acestui fenomen. Se constată că vârsta fetelor exploatate sexual este între 13 - 15 ani. Raportul menţionează numărul de 310 de victime identificate în 2015, în comparație cu 264 în 2014. Dintre acestea, 68 au fost victime ale traficului de copii, comparativ cu 26 în 2014. 

      O observaţie dură făcută de raport, ţine de corupția în instituţiile organelor de drept şi în sistemul judecătoresc, care împiedică urmărirea penală şi influenţează rezultatele cazurilor examinate,inclusiv a oficialilor complici, cu sancţionarea traficanţilor nu conform gravităţii crimelor.

      Raportul face un şir de recomandări Republicii Moldova pentru a eficientiza politica naţională de prevenire şi combatere a traficului de persoane (pag 271-272).

Sursa: http://www.state.gov/documents/organization/258876.pdf 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md