Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Teatru social ca instrument de prevenire a traficului de fiinţe umane

Teatru social ca instrument de prevenire a traficului de fiinţe umane

  imprimare
19.10.2016   5057 Accesări  

      În 18 octombrie curent, în incinta Bibliotecii Municipale "B.P. Haşdeu" a avut loc întâlnirea publică în domeniul antitrafic cu tinerii care studiază la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova şi Centrul de Excelenţă în Energetică şi Electronică.

      Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul Permanent al CNCTFU, în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova.

      În cuvântul de deschidere, doamna Maria Gratschew, coordonator Programul Anti-trafic OSCE în Moldova a menţionat despre activităţile pe care misiunea le susţine în vederea prevenirii şi combaterii TFU, în mod special proiectul ce ţine de Teatrul social ca un instrument de prevenire a traficului de fiinţe umane

      Echipa Teatrului social de la Liceul Teoretic "Hyperion" a prezentat o mini-piesă la subiectul prevenirii traficului de fiinţe umane şi riscurile acestuia pentru tinerii de azi, având o abordare inovativă şi inedită.

      Subiectul în cauză a fost discutat cu tinerii utilizându-se mai multe activităţi interactive, precum „Asocierea cuvintelor cu fenomenul traficului de fiinţe umane",  "Dacă aş fi....aş" în cadrul cărora tinerii au venit cu sugestii şi recomandări în vederea implicării fiecăruia dintre participanţi în prevenirea acestui flagel, ca de ex: plasarea în instituţiile de învăţământ a informaţiilor despre TFU şi datele de contact a actorilor la care se pot adresa în cazuri de urgenţă, oferirea de informaţii colegilor din instituţiile de învăţământ din mediul rural de baştină participanţilor, etc. 

      Evenimentul s-a încheiat cu o donaţie de carte specializată şi materiale în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de fiinţe umane. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md