Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Dezbatere publică pe segmentul prevenirii traficului de fiinţe umane

Dezbatere publică pe segmentul prevenirii traficului de fiinţe umane

  imprimare
24.10.2016   7141 Accesări  

      La 24 octombrie 2016, Secretariatul permanent al CN CTFU a organizat o dezbatere publică axată pe segmentul prevenirii traficului de fiinţe umane.

      Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul Bibliotecii "Ovidius" din mun.Chişinău la care au participat studenţii de la Centrul de Excelenţă în Construcţii.

      Principalele subiecte abordate de reprezentanţii Secretariatului permanent s-au centrat pe informarea tinerilor referitor la riscurile TFU, tabloul general al comunităţii antitrafic la nivel naţional, formele de exploatare şi zonele geografice de destinaţie a victimelor TFU, profilul victimelor TFU, profilul traficantului, implicarea în activităţile antitrafic promovate la nivel comunitar.

      Tinerii au fost cointeresaţi de subiectul dat, intrînd în dialog direct cu interlocuitorii, şi totodată fiind cointeresaţi de segmentul de accesibilitate la informaţii ce ar putea să îi ajute să evite pe cît posibil situaţiile de risc.

      Participanţii au reiterat că cel mai util pentru tineri ar fi informarea acestora prin diferite metode, subliniind utilizarea tuturor căilor posibile în vederea diseminării informaţiei despre prevenirea şi combaterea traficului de fiinţe umane.

      Secretariatul permanent a donat cărţi specializate şi materiale informative în domeniul prevenirii traficului de fiinţe umane fondului de carte a bibliotecii. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md