Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Întrevedere publică cu tinerii din raionul Teleneşti

Întrevedere publică cu tinerii din raionul Teleneşti

  imprimare
28.11.2016   7986 Accesări  

      În data de 25 noiembrie 2016, prima zi de demarare a Campaniei internaţionale „16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen", Secretariatul permanent al CN CTFU în parteneriat cu Misiunea OSCE în Moldova şi Comisia teritorială anti-trafic, Teleneşti a desfăşurat o întrevedere publică cu tinerii din raionul Teleneşti. Evenimentul a avut loc în incinta şcolii raionale de Arte Plastice „Nicolae Moisei" şi avut scopul informării şi prevenirii fenomenului.

      În cuvântul de deschidere, doamna Ecaterina Berejan, şef al Secretariatului permanent a menţionat despre importanţa eforturilor conjugate a comunităţii antitrafic în combaterea acestui flagel social, s-a referit la formele de exploatare din acest domeniu şi la importanţa coordonării eficiente ale politicilor naţionale la nivel de administraţie publică locală.

      Ecaterina Furculiţă, vicepreşedintele raionului, preşedintele Comisiei teritoriale pentru combaterea TFU din Teleneşti a reiterat interesul autorităţilor locale în lupta cu TFU şi eforturile depuse în acest sens.

      Maria Gratschew, coordonator Programul Anti-trafic OSCE în Moldova a remarcat principalele activităţi pe care misiunea le susţine în vederea prevenirii şi combaterii TFU, precum şi susţinerea echipei „Teatrul social" de la Liceul Teoretic "Hyperion" din or. Durleşti, care a prezentat o piesă menită să sensibilizeze opinia publică despre fenomen.

      Drept platformă de discuţii au servit mai multe activităţi interactive, precum „Asocierea cuvintelor cu fenomenul traficului de fiinţe umane",  "Dacă aş fi....aş", susţinută de către Laurenţia Filipschi, expert independent, în cadrul căreia tinerii s-au expus şi au venit cu propuneri în vederea implicării întregii societăţi în prevenirea acestui flagel, spre exemplu: informarea continuă a copiilor şi adolescenţilor din instituţiile de învăţământ preuniversitar din mediul rural despre pericolele TFU, plasarea în instituţiile de învăţământ a informaţiilor despre TFU şi datele de contact ale actorilor la care se pot adresa în cazuri de urgenţă, referirea cazurilor către instituţiile competente,etc. 

      Întrevederea publică s-a finalizat cu o donaţie de carte specializată şi materiale informative pe domeniul discutat. 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md