Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lecție publică pentru elevi ”Traficul de ființe umane - riscuri și tendințe”

Lecție publică pentru elevi ”Traficul de ființe umane - riscuri și tendințe”

  imprimare
27.03.2017   3195 Accesări  

La 24 martie curent, în incinta sediului Bibliotecii "Alba Iulia", a avut loc prima activitate din cadrul Programului de informare a populaţiei în vederea prevenirii traficului de ființe umane, realizat în colaborare cu Biblioteca municipală "B.P. Hasdeu".

În cadrul lecției publice elevii din clasele a VIII - IX s-au întâlnit cu reprezentanții Secretariatului permanent al Comitetului național pentru combaterea traficului de ființe umane, a  Centrului pentru combaterea traficului de persoane și cu experți independenți pentru a dezbate subiectul "Traficul de ființe umane -  riscuri şi tendințe".

Prin intermediul activității realizate, elevii au fost informați despre fenomenul traficului de ființe umane, riscuri, instrumentele de prevenire, instituțiile abilitate cu activitate în domeniu., etc. Concomitent, specialiștii au oferit recomandări ce trebuie să cunoască persoanele care pleacă peste hotarele țării, fiind menționate detalii care ar trebui să alerteze, precum și sfaturi de urmat în cazul în care se oferă un loc de muncă în străinătate. Au mai fost discutate aspecte ce țin de profilul traficantului, traversarea frontierei în siguranță, alte întrebări la care auditoriul anterior nu  au avut răspuns.

Adolescenții au manifestat interes față de materialele distribuite, deoarece acestea conțin informații utile, inclusiv  numerele liniilor fierbinţi, la care persoanele pot apela, fiind în situații de risc. La final, tinerii și-au exprimat dorința, ca asemenea activități să fie desfăşurate mai des, cu participarea și a altor colegi. 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md