Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Campania ”Invizibili printre noi” în raionul Cantemir

Campania ”Invizibili printre noi” în raionul Cantemir

  imprimare
12.04.2017   1476 Accesări  

În vederea asigurării continuității Campaniei naționale de informare "Invizibili printre noi" preconizată a fi desfășurată în 8 unități administrativ - teritoriale din țară, la 11 aprilie curent, în raionul Cantemir, a fost lansat acest eveniment.

La deschidere au participat reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice locale și centrale, partenerii de implementare, membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane, membrii Echipelor multidisciplinare teritoriale, asistenţii sociali, specialiştii din cadrul Agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, Direcției de asistență socială și protecție a familiei, societății civile, mass-mediei locală, locuitorii raionului Cantemir, precum și tinerii.

Prin mesajele transmise, vorbitorii au reiterat importanța cunoașterii riscurilor și consecințelor fenomenului traficului de ființe umane. La fel, au fost abordate subiecte privind actorii implicați în prevenirea și combaterea acestui fenomen, liniile fierbinți la care pot apela în caz de necesitate, precum și necesitatea consolidării eforturilor autorităților publice cu societatea civilă.

Reprezentații instituțiilor publice au îndemnat persoanele prezente să se adreseze organelor cu competențe în domeniu, în vederea accesării consultanței, informației privind asistența, protecția victimelor și potențialelor victime ale traficului de ființe umane, subliniind faptul că, doar în cooperare și parteneriat, fenomenul traficului de ființe umane poate fi prevenit și combătut.   

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md