Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Lecția publică ”Traficul de ființe umane - riscuri şi tendințe”

Lecția publică ”Traficul de ființe umane - riscuri şi tendințe”

  imprimare
28.04.2017   1030 Accesări  

În contextul desfășurării Programului de informare a populației prin intermediul bibliotecilor, la 27 aprilie curent, în incinta sediului Bibliotecii municipale "B.P. Hasdeu", reprezentanții Secretariatului permanent al CNCTFU,  Centrului pentru combaterea traficului de persoane și experții independenți s-au întâlnit cu studenții Centrului de excelență în industria ușoară.

În cadrul lecției publice "Traficul de ființe umane -  riscuri şi tendințe"  s-au discutat subiecte cu referire la riscurile, consecințele și tendințele traficului de ființe umane, modalitățile de prevenire, profilul traficantului, traversarea frontierei în siguranță, etc.

Concomitent, formatorii au oferit sugestii în sensul evitării situațiilor neplăcute de către persoanele care pleacă peste hotarele țării și au distribuit materiale informative privind instituțiile cu competență în domeniu și liniile fierbinți la care persoanele se pot adresa în cazul aflării în situație de risc.  

Studenții au manifestat interes față de problema abordată, adresând întrebări la care anterior nu a au avut răspuns.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md