Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Campania naţională de informare "Invizibili printre noi" în raionul Soroca

Campania naţională de informare "Invizibili printre noi" în raionul Soroca

  imprimare
18.05.2017   1469 Accesări  

Pe data de 17 mai, în raionul Soroca a fost lansată Campania naţională de informare "Invizibili printre noi".  

Reiterăm faptul că activitatea respectivă este o continuare a campaniilor realizate în Ucraina și Republica Belarus în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de către Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementată de către Misiunea Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova. Începând cu luna martie curent, evenimente similare au avut loc în alte 6 unități administrativ - teritoriale: Căușeni, Cantemir, Cimișlia, Leova, Ungheni și Orhei.

Gazda Campaniei a fost administrația raionului Soroca. La deschidere au participat reprezentanţii instituţiilor administraţiei publice locale și centrale, partenerii de implementare, societatea civilă și mass-media locală. Este de remarcat faptul că locuitorii raionului și în special tinerii, au manifestat interes sporit față de eveniment.

După lansarea oficială a Campaniei, membrii Comisiei teritoriale pentru combaterea traficului de fiinţe umane, Echipei multidisciplinare teritoriale, primarii comunelor, specialiştii Inspectoratului de poliţie, Direcţiei raionale învățământ, Direcției de sănătate publică, Direcției de asistență socială și protecție a familiei, Inspectoratului teritorial de muncă, reprezentanții societății civile au fost invitați la un atelier de lucru. În cadrul acestei activități, specialiștii au fost implicați în soluționarea studiilor de caz, fiind puse în discuție particularitățile cu referire la soluționarea multidisciplinară a cazurilor.

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md