Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2017

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2017

  imprimare
28.06.2017   3620 Accesări  

Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2017 a fost făcut public pe data de 27 iunie 2017. Raportul reflectă eforturile Guvernelor  a 187 de ţări şi teritorii în vederea combaterii traficului de persoane pentru perioada anului 2016 de implementare a politicilor naţionale de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane (TFU).

Pentru Republica Moldova, raportul menționează faptul că aceasta rămâne a fi  o țară de origine pentru bărbați, femei și copii, supuși traficului de persoane, în scop de exploatare sexuală și prin muncă, exploatarea având loc atât în interiorul țării, cât și în exterior. De asemenea, acesta include recomandări pentru Republica Moldova în vederea eficientizării politicii naţionale de prevenire şi combatere a TFU şi confirmă retrogradarea Republicii Moldova la Tier 2 Watch List în clasamentul stabilit de Departamentul de Stat al SUA. Aflarea Republicii Moldova la acest nivel nu va afecta volumul de asistenţă acordată de către Guvernul SUA, însă autorităţile ţării noastre, fiind determinate să întreprindă acţiunile necesare pentru avansarea în clasamentul respectiv.

Instituţiile vizate de raport, urmează să analizeze în detalii fiecare poziţie expusă şi să întreprindă măsuri imediate pentru a consolida implementarea politicii în domeniul dat. De asemenea, raportul va fi discutat şi în cadrul şedinţei Comitetului naţional pentru combaterea TFU şi va fi luată o decizie comună de către membrii Comitetului cu privire la setul de măsuri necesar în vederea implementării recomandărilor.  Acestea vor fi prezentate Prim-ministrului pentru examinare şi aprobare, urmînd a fi implementate până la finele anului 2017.

Extrasul din Raportul Global TiP 2017 pentru Republica Moldova este anexat.

 

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md