Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Ședința Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane

Ședința Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane

  imprimare
31.07.2017   1947 Accesări  

La 25 iulie curent, a avut loc ședința Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane (CN CTFU), care a fost prezidată de către dl Andrei Galbur, Viceprim-ministru, ministru al afacerilor externe şi integrării europene, preşedinte al CN CTFU. 
La ședință au participat membrii CN CTFU, reprezentanții organizațiilor internaționale, Ambasadei SUA în Republica Moldova și societății civile. 
Ședința a fost deschisă de Prim-ministrul Republicii Moldova, dl Pavel Filip, care a evidențiat importanța prevenirii și combaterii traficului de ființe umane, precum și rezultatele Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, ediția 2017, în conformitate cu care Republica Moldova a fost clasată la nivelul Tier 2 Watch List. Prim-ministrul a făcut apel către autoritățile naționale să-și mobilizeze eforturile în vederea avansării prompte în acest domeniu.
Totodată, concluziile și recomandările Raportului Departamentului de Stat al SUA privind situația traficului de persoane, au fost prezentate de către reprezentantul Ambasadei SUA în Republica Moldova. 
În cadrul ședinței, a fost prezentat și aprobat un Set de măsuri privind realizarea acțiunilor prioritare în domeniul prevenirii și combaterii traficului de ființe umane (până la 31 decembrie 2017), care are drept scop intensificarea eforturilor instituțiilor de resort în parteneriat cu organizațiile internaționale și societatea civilă în vederea redresării situației în domeniu în termen scurt. 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md