Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » Ședința secretarilor Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU

Ședința secretarilor Comisiilor teritoriale pentru combaterea TFU

  imprimare
13.10.2017   3553 Accesări  

Secretarii Comisiilor teritoriale pentru combaterea traficului de ființe umane, la 12 octombrie curent, s-au întrunit  în ședință de lucru pentru a discuta aspectele organizatorice în desfășurarea Campaniei naționale „Săptămâna de luptă împotriva traficului de fiinţe umane".

Evenimentul a fost organizat de către Secretariatul permanent al CN CTFU cu suportul Misiunii OIM în Moldova.

De asemenea, în cadrul ședinței, participanții au interacționat cu reprezentanții Centrului pentru asistența și protecția victimelor TFU și potențialelor victime ale TFU făcînd schimb de informații referitor la particularitățile de activitate.

Prezentarea raportului privind  analiza barierelor legislative şi instituţionale în documentarea persoanelor aflate in dificultate a oferit recomandări clare referitor la măsurile care urmează a fi întreprinse în vederea soluționării lacunelor în identificarea și documentarea persoanelor.

Totodată, specialiștii invitați la eveniment au fost informați despre particularitățile de implementare a politicilor de prevenire şi combatere a TFU în Republica Moldova, rezultatele, tendințele, obstacolele pe acest segment, precum și despre situația actuală cu privire la colaborarea interinstituțională, inclusiv cu ONG-urile locale, fiind identificate problemele la nivel local referitor la tematicele abordate, care vor fi luate în considerare la elaborarea, modificarea și/sau completarea documentelor de politici în domeniu.

Cu suportul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Misiunilor OIM și OSCE în Moldova, reprezentanților autorităților publice locale le-au fost distribuite materiale informaționale.

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md