Abonare noutăţi
    
Urmărește-ne pe
Prima   »  Presa   »  Ştiri şi Evenimente » La Chişinău a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

La Chişinău a fost marcată Ziua Europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane

  imprimare
19.10.2017   1508 Accesări  

În contextul marcării Zilei Europene de luptă împotriva traficului de fiinţe umane, pe 18 octombrie 2017, la Chişinău, a fost desfăşurată campania de informare "Invizibili printre noi", lansată în Republica Moldova la 28 martie  curent. Evenimentul este organizat de Secretariatul permanent al Comitetului naţional pentru combaterea traficului de fiinţe umane din cadrul Cancelariei de Stat, în parteneriat cu Misiunea OIM în Moldova și Comisia municipală pentru combaterea traficului de ființe umane Chișinău.

Scopul campaniei este de a sensibiliza şi a informa societatea despre riscurile şi consecinţele fenomenului traficului de persoane, cu accent pe anumite grupuri de risc, între care  copii ai străzii, rămași fără îngrijirea părintească, orfani, tineri absolvenți ai instituțiilor rezidențiale, victime ale violenței în familie, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice. 

Mesajele sunt transmise prin intermediul a zece figurine umane pe care sunt inscripționate istorii reale ale victimelor, cetățeni ai Republicii Moldova. Acestea vor fi plasate, în perioada 18-25 octombrie, în centrul municipiului Chişinău. Istoriile scrise în limbile română, rusă, găgăuză, ucraineană și romani simbolizează soarta miilor de victime ale traficului de fiinţe umane (TFU), care de multe ori rămân nevăzute.

La eveniment au participat specialiştii din administraţia publică centrală, reprezentanţi ai Primăriei municipiului Chişinău, ai partenerilor de dezvoltare, ai misiunilor diplomatice, ai societăţii civile, precum și elevii din cadrul instituțiilor de învățământ.

După lansarea oficială a campaniei, a fost desfășurat un atelier de lucru cu genericul ”Asigurarea funcționalității mecanismului interinstituțional de asistență, protecție a victimelor TFU și prevenire a cazurilor de TFU în municipiul Chișinău”, în cadrul căruia au fost discutate aspectele legale referitor la constituirea și activitatea Echipelor multidisciplinare teritoriale (EMT), mecanismului de referire a victimelor, provocările și tendințele Sistemului național de referire. De asemenea au fost prezentate serviciile de suport acordate de către Centrul de asistență și protecție a victimelor și potențialelor victime ale  TFU.  Participanții au interacționat în discuții, reflectînd realizările și impedimentele în activitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

antitrafic, Combats trafficking in women and children, Campanie de conştientizare a fenomenului de trafic de persoane, antitrafic moldova, antitrafic gov md