print
Reținut pentru trafic de copii în scopul exploatării sexuale
29.05.2019
664 Accesări

Un bărbat cu vârsta de 50 de ani, domiciliat în orașul Cricova a fost reținut fiind suspectat de trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială.

În urma investigațiilor efectuate de ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane de comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că suspectul de la începutul anului 2018, a profitat de poziția de vulnerabilitate a cinci tinere, printre care două minore, pe care le-a determinat să presteze servicii sexuale.

Minorele de 16 ani,  au fost recrutate sub pretextul angajării în calitate de vânzător la ghereta de fructe gestionată de către suspect, amplasată în Piața centrală din mun. Chișinău. Ulterior, tinerele erau impuse să presteze servicii sexuale comerciale beneficiarilor identificați din timp de către bărbat.

În rezultatul acțiunilor întreprinse de ofițerii Centrului pentru combaterea traficului de persoane, la 21 mai curent, suspectul a fost reținuți în flagrant.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 de lei de la fiecare client, ulterior, minorele erau deposedate de mijloacele bănești acumulate.

În acest caz, a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracțiunii de trafic de copii, iar suspectul a fost arestat pe un termen de 20 zile.

Dacă va fi dovedită vinovăția, acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor tinere recrutate de către suspecți.

 

Sursa Poliția Republicii Moldova 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.