print
Sesiune de instruire privind combaterea traficului de persoane
27.09.2019
2033 Accesări

În perioada 24 - 27 septembrie 2019 în municipiul Chișinău se desfășoară sesiunea de instruire Interpol, sub egida Organizației Internaționale a Poliției Criminale Interpol, pe segmentul combaterii traficului de persoane.

Scopul reuniunii: abordarea subiectelor sensibile în format mai restrâns la nivel regional/european, implicarea mai activă a societății civile, companiilor private și a ONG-urilor în prevenirea și combaterea oricărei forme de trafic de ființe umane, schimbul de bune experiențe și performanțe, cât și oportunitatea de promovare a imaginii Poliției Naționale și a Republicii Moldova.

Agenda seminarului include: metodele de combatere a traficului de ființe umane și consolidarea capacităților și suportul operațional.

De asemenea, vor fi puse în aplicare exerciții privind metodele de combatere a traficului de ființe umane și bunele practici preluate din cadrul cursurilor de instruire precedente.

La eveniment participă reprezentanți din cadrul poliției Republicii Moldova și regiunea Balcanică: Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Macedonia de Nord, România, Turcia și Serbia.

Sesiunea de instruire  face parte dintr-un șir de evenimente ce vizează combaterea traficului de ființe umane în zona Balcanică.

Sursa: Poliția Republicii Moldova 

 

Copyright © 2020 CN CTFU Toate drepturile rezervate.